vineri, 8 iunie 2018

OCEAN'S 8

         
Jeanne: Mă încântă foarte mult un casting numai cu femei - bine, aproape numai femei - mai ales atunci când implică un furt de bijuterii tocmai la Gala Met, dintre toate locurile, în prima zi din luna mai. OCEAN'S 8 este regizat de Gary Ross, care a co-lucrat la realizarea scenariului cu Olivia Milch. Nu-mi pot imagina distracția de care a avut parte când a filmat această comedie cu Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kailing, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna și Helena Bonham Carter.



         Bullock îl interpretează pe Debbie Ocean - sora decedatului Danny Ocean (George Clooney în OCEAN'S ELEVEN, TWELVE, THIRTEEN) --- care tocmai a fost eliberat din închisoare după cinci ani, opt luni și 12 zile. Ea a fost înscenată de fostul ei iubit, Claude Becker (Richard Armitage), și a petrecut fiecare dintre acele zile în închisoare pentru a-și planifica cel mai mare jaf.

         OCEAN 8 este la fel de distractiv cum s-ar fi așteptat oricine de la un film cu un grup atât de talentat de femei. Și oricine ți-ar spune că nu e grozav ... nu-i crede! Există unii care pur și simplu nu înțeleg alura unui film condus de femei. Ca și în recentul BOOK CLUB, care este foarte amuzant, prea mulți scriu despre aceste aventuri, o multitudine de critici ridicole, pe care nu mă voi deranja să le menționez.

         Lovitura din OCEAN 8 este inteligentă și bine gândită. Fiecare personaj are o sarcină specifică și aceste femei, începând cu Bullock și Blanchett, excelează în mod deosebit să se ridice la cerințele execuției. Este distractiv --- nu este rocket scince --- este ceea ce bărbaților le-a scăpat ani de zile.




         Scena de deschidere cu Debbie care îi convinge să o elibereze, este classic Bullock. Și când își îndreaptă pașii pe drumul prin Bergdorf Goodman și șterpelește o cameră de lux într-un hotel elegant, care nu ar vrea să fie capabil să facă asta? Da --- este ilegal --- dar cine ii pasa? E un distracție!

         Hathaway este splendidă în timp ce starul răsfățat al  filmului este păcălit să poarte obiectul dorit de Debbie - colierul Cartier numit Jeanne Toussaint după femeia care a fost directorul creativ al lui Cartier în anii '30. Timming-ul comic al lui Hathaway este la fel de lustruit ca și lucrurile sale serioase. Chiar am ajuns să o iubesc într-adevăr - și rolul ei. Niciodată n-am înțeles că animozitatea ce a fost direcționată către ea.



         Toate fetele sunt superbe - fac o echipă minunată. OCEAN'S 8 nu va câștiga niciun premiu, dar la fel ca BOOK CLUB, sunt foarte fericit că am petrecut aproape două ore cu aceste femei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu